Seitennavigation

Wolfsburg

Den unga och gästvänliga staden vid Mittellandkanalen representerar tradition och modernitet och lockar till upptäckter. Mitt i staden ligger mobilitetens upplevelsecentrum, Volkswagens "Autostadt". Inbäddat i ett 25 hektar stort park- och lagunlandskap utgör denna unika temapark ett ypperligt mål för en snabbresa eller för en gruppresa. I phæno - som omfattar ett experimentlandskap med en mer än 9 000 kvm stor aktivitetsyta och med 300 experimentstationer har gästerna många möjligheter att upptäcka den fascinerande världen av naturvetenskap och teknik.

Wolfsburgs gågator lockar med varierande erbjudanden. Man kan avsluta shoppingrundan med ett besök i innerstan i det enda designer outletcentret i regionen. Men även inom sporten har Wolfsburg mycket att erbjuda: förstklassig Bundesliga-fotboll i en av Tysklands vackraste arenor, Bundesliga-ishockey i EisArenan, vattenskidåkning och wakeboarding i Tysklands största anläggning, kappseglingar på sjön Allersee, fritidsnöje i Nordtysklands största upplevelsebad "BadeLand", repklättringsträdgård, SoccaFive Arena och den colombianska paviljongen vid Allersjön: allt detta kan Allerparken erbjuda mitt i staden Wolfsburg.

Höjdpunkter

Allerpark

"Sport och avkoppling för alla åldersgrupper“ – detta finns i Wolfsburgs Allerpark. I det vidsträckta området ligger fritids- och proffssport, nöje och avkoppling nära intill varandra. Attraktionerna kring Allersjön lockar åt sig besökare i alla åldrar. Semester under vardagen? Inga problem – sport, spel, nöje och omväxling står i varje väder och året runt på schemat.
Mer information på

http://www.allerpark.net

Autostadt

- människor, bilar och vad som får de att förflytta sig
I ett över 25 hektar stort park- och lagunlandskap bildar arkitektur, design och natur ramen för många attraktioner: I ZeitHaus, det mest besökta bilmuseet i världen, kan man fascineras av berömda klassiker från automobilens historia – fordonen illustrerar varför de satte tekniska milstolpar då det begav sig. Konstverk och filmer inspirerar till diskussioner, forskningsstationer bjuder in till att själv delta och olika evenemang vidgar besökarens horisont, från föreläsningar och diskussioner via sommar- och vinterinsceneringar till Movimento-festveckorna. På så sätt får varje besökare sitt eget personliga kalejdoskop av upplevelser och erfarenheter.
Mer information på

http://www.autostadt.de/en/start/

AutoMuseum Volkswagen

Museet "AutoMuseum Volkswagen" presenterar de bägge utvecklingslinjerna av bilmärket Volkswagen. Här skildras historian om de luftkylda vansmotormodellerna, framför allt de s.k. "asfaltbubblorna". Även den på 70-talet inledda eran med vattenkylda och (övervägande) frontdrivna Volkswagen får här sitt utrymme i alla variationer. Visningar: lördag och söndag kl. 11:00 och kl. 15:00
Mer information på

http://automuseum.volkswagen.de/en.html

Slott Wolfsburg

Slottet "Wolfsburg“ med sina dekorgavlar och sin lökkupol byggdes från 1500-talet ut till en av de mest praktfulla byggnaderna som vittnar om den nordtyska renässansen.
Mer information på

http://www.wolfsburg.de

Konstmuseum Wolfsburg

För 15 år sedan invigdes konstmuseet i Wolfsburg och kan redan i dag blicka tillbaka på en glansfull period med många viktiga utställningar och evenemang. Museet som finansieras av Hollerstiftelsen ägnar sig åt nutida och modern konst. Det är framför allt nutida och moderna målningar, skulpturer och fotografier som har gett museet, som ligger i Wolfsburgs centrum, ett internationellt renommé.. På en 3500 kvm stor utställningsyta kan man skåda varierande specialutställningar samt konstverk från museets konstsamling. Konstmuseets program styrs av en övergripande forskningstanke: "Att söka det moderna i 2000-talet.“ Denna inriktning klarlägger den nutida modernismens estetiska idéer och framställer dessa i sinnlig och intellektuell form.
Mer information på

http://www.kunstmuseum-wolfsburg.de/en/

phæno

I detta experimenteringslandskap med en mer än 9 000 m² stor aktivitetsyta med 300 experimentstationer har gäster mångfaldiga möjligheter att upptäcka naturvetenskapens och teknikens fascinerande värld. Butiken "phæno Shop" och restaurangen "phæno Gastronomie" kompletterar utbudet hos phaeno.
Mer information på

http://www.phaeno.de/home-en

Planetarium Wolfsburg

Planetariet är ett "stjärnteater" som kan besökas oavsett rådande väder. Här framställs med en unik teknik en konstgjord stjärnhimmel. I bekväma fällstolar kan gästerna beundra uppvisningen. Uppvisningarna kan ses av hela familjen. Information om specialprogram och uppvisningar finns på

http://www.planetarium-wolfsburg.de

Teater Wolfsburg

Wolfsburgs teater som ligger i stadens centrum imponerar genom en unik arkitektonisk form som skapats av den berömda arkitekten Hans Scharoun, men även genom det omfattande internationella utbudet i samtliga teatergenrer. Det är Tysklands mest besökta exempelteater och intar optiskt och innehållsmässigt en symbolställning i Wolfsburgs kulturscen. Teaterprogrammet finns att läsa på webbsidan

http://www.theater-wolfsburg.de

designer outlets Wolfsburg

Upplev mångfald, älska mode: besökarna kan välja kläder bland mer än 40 internationella designermärken i individuellt formade trendbutiker på en sammanlagt 10 000 m² stor affärsyta. Man kan shoppa favoritplagg till priser som året runt är extremt reducerade – upp till 70 %* jämfört med tillverkarnas vanliga prisrekommendationer. Försäljning på söndagar, specialerbjudanden och olika evenemang som modevisningar finns på webbsidan

http://www.designeroutlets-wolfsburg.de/en/

Stadsguidningar

Detaljerad information finns på

http://www.wolfsburg.de/

Information om resan hit:

Wolfsburg - som ligger mellan Berlin och Hannover – kan nås på olika sätt.
Med bil via motorväg A2 och A 39 eller med ICE-tåget med förbindelse till Wolfsburgs centralstation, många vägar leder till Wolfsburg. Så kan man även nå Wolfsburg med båt på Mittellandkanalen med tilläggsplats direkt vid Autostadt eller vid Wolfsburgs båthamn.

Tips för parkeringsplatser
Många parkeringsplatser och parkeringshus
Info även på

http://www.parkinfo.com/de/index.jsp

 

Kontaktuppgifter och info

Porschestraße 2
38440 Wolfsburg

telefon: +49 (0) 5361 / 89993-0
Fax: +49 (0) 5361/ 8999394

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.