Seitennavigation

Wilhelmshaven

Äkta hamnkänsla, stadsliv och maritima attraktioner – nordsjöstaden Wilhelmshaven vid Jadebusen (Jadebukten) bjuder på mer än bara hav och sol. Många kulturella inrättningar lockar till teaterbesök, konst, musik eller comedy-föreställningar. Under namnet JadeWeserPort uppstår Tysklands största djupvattenhamn i Wilhelmshaven. Från år 2011 kommer man här att kunna ta emot världens största containerskepp.

I besökscentrumet "JadeWeserPort-InfoCenter“ kommer besökare att kunna beundra detta spektakel på plats! Under en interaktiv upptäcktsfärd kan man följa fraktgods som skeppas från Asien till Europa. Utmed den s.k. "Maritime Meile" (maritima milen) handlar allting om temat hav. I fem upplevelsevärldar kan besökarna komma närmare havet: i kustmuseet (Küstenmuseum), akvariumet (Aquarium), det tyska marinmuseet (das Deutsche Marinemuseum), Vadehavsmuseet (Wattenmeerhaus) och rederiet Warrings.
Den stora hamnen utgör kärnan av Wilhelmshaven. Varje år ankrar här otaliga segelbåtar och skepp från hela Europa, i synnerhet när den kända stads- och hamnfesten "Wochenende an der Jade“ (weekend vid Jade) och "JadeWeserPort-Cup“ äger rum.

Ett spektakulärt festprogram med musik, lek och nöje lockar tusentals besökare till "Jadestaden". Sydstranden bjuder in gästerna att bada eller flanera och från Helgolandkajen avgår båtar för att ta besökare till nordsjöön Helgoland eller för att ta dem på en hamnrundtur. Med sina många maritima attraktioner är Wilhelmshaven alltid värt ett besök, året runt.

Höjdpunkter

Tyska marinmuseumet

Ursprungligen en militär marinhamn är staden Wilhelmshaven nära sammankopplad med den tyska flottans historia. Under mottot "Menschen-Zeiten-Schiffe" (människor-tider-skepp) bjuder det tyska marinmuseet på en resa i tiden och visar besökarna vardagen på flottans båtar och skepp med hjälp av verkliga utställningsobjekt som ubåten "U 1", vars inre kan besiktigas.

Wochenende an der Jade (Helg vid Jade)

"Wochenende an der Jade“ (WADJ) i Wilhelmshaven hör till de största och populäraste stads- och hamnfesterna i hela Nordtyskland. Över 300 000 besökare firar årligen en glad, internationell och maritim fest runt om den stora hamnen. Talrika skepp, mer än 80 musikgrupper, flottan samt ett omväxlande aktivitetsprogram för hela familjen välkomnar besökarna varmt. AHOJ och välkommen ombord!

JadeWeserPort-Cup

I början av oktober träffas otaliga större segelbåtar för regattan "JadeWeserPort-CUP“ i Wilhelmshaven och bjuder in till "Open Ship“ eller även för att delta och att segla med.

Världens största labskausmåltid

Sedan 2001 arrangeras i Wilhelmshaven världens största utspisning av labskaus. Krögare och flottan bjuder då på sjömännens och frisernas älsklingsrätt i olika läckra variationer. I hela fotgängarzonen och i "NordseePassage" (nordsjöpassagen) bjuds det på labskaus; shanty-körer och musikgrupper avrundar programmet. Även i år ska man försöka slå rekordet från 2005 med 10 612 matportioner.
Stadsguidningar:

Klassikern: Stadsrundturen

Sätt dig bekvämt i bussen och följ våra guider för att se stadens sevärdheter.
Informationer om resan hit:

Resinformation
Från norr kommer man på Autobahn A7 till Hamburg och genom Elbtunneln. Autobahn A1 i riktning mot Bremen leder via A28 i riktning mot Oldenburg och därefter till A29 som går till Wilhelmshaven. Om man tar tåget till Wilhelmshaven leder rutten via Oldenburg. Där slutar samtliga Inter-City-förbindelser till Wilhelmshaven. Byt till tåget "Nordwest-Bahn" som går till centralstationen i Wilhelmshaven.

Tips för parkeringsplatser
Parkeringshuset Nordseepassage: Öppningstider: torsdag till lördag: kl. 07–21, söndag: kl. 10–20.

Kontaktuppgifter och info

Nordseepassage 1
26382 Wilhelmshaven

telefon: +49 (0) 4421 / 913000
Fax: +49 (0) 4421 / 9130010

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.