Seitennavigation

Weserbergland

En spännande och omväxlande resa väntar på dig I det romantiska medelhöga bergsmassivet Weserbergland i södra Niedersachsen. Mjuka kullar, präktiga slott, gemytliga korsvirkesstäder och floden Wesers idylliska landskap präglar den här regionen och förlänar den en mycket speciell charm. I den här pittoreska kulissen hör även världsberömda sagor och myter hemma och är här levande än i dag. Här möter du råttfångaren från Hameln, lögnbaronen von Münchhausen eller låt dig förtrollas på askungeborgen i Polle. Förutom cykelturer erbjuder Weserbergland även bra förutsättningarna för vandringar.

Det går speciellt bra att lära känna Weserbergland med cykel, eftersom en av Tysklands mest omtyckta cykelvägar, Weser Radweg, löper längs floden mitt igenom regionen. Underbara historiska korsvirkesstäder som Hameln, Hannoversch Münden eller Höxter radar upp sig som pärlor på en kedja längs med vägen och imponerande borgar och slott i stilen Weserrenässans inbjuder till upplevelserika pauser. På Weserbergland Weg och på pilgrimsleden Loccum-Volkenroda kan du utforska regionen till fots och njuta ostört av naturen. Och om du önskar koppla av efter alla de här sportaktiviteterna så väntar talrika hälsobad och kurorter på dig med omfångsrika erbjudanden.
 

Höjdpunkter

Hann. Münden

En de tre flodernas stad vid Werras, Fuldas och Wesers sammanflöden med 700 korsvirkeshus och Doktor Eisenbart open air-festival.

Bad Karlshafen

En vit barockstad med Deutsches Hugenotten-Zentrum och ruinen Krukenburg Ruine.

Fürstenberg

Firmasäte för Europas äldsta porslinsmanufaktur med museum och fabriksförsäljning vid slottet.

Höxter och slottet Schloss Corvey

Historisk Gamla stan med korsvirkeshus och medeltida gränder, slottet Schloss Corvey, barockkyrkan Abteikirche och en slottsanläggning med kejsarsal.

Einbeck

Bryggeri- och korsvirkeskonstens stad med mer än 400 färgglada korsvirkeshus och ett välkänt bryggeri (guidade turer och smakprov möjliga).

Polle

I Polle hittar besökaren drömska gränder som beskyddas av askungeborgen Aschenputtelburg.

Bodenwerder

Från den här staden härstammar lögnbaronen Münchhausen – Münchhausen musical, -museum och open air-festival.

Emmerthal

I Emmerthal ligger borgen Hämelschenburg, en fullständigt bibehållen renässansanläggning och ett av Tysklands mest betydande kulturminnesmärken.

Bad Pyrmont

Traditionsrikt statsbad med talrika källor, havssaltgrotta och en historisk kurpark med ett allésystem i barockstil.

Hameln

Den kända råttfångarstaden med råttmusikal, råttfångar-open air-festival och Gamla stan från renässansen.

Hessisch Oldendorf

Högpunkt här: Schillat-hålan, Tysklands nordligaste droppstensgrotta.

Porta Westfalica

Kaiser-Wilhelm-Denkmal, minnesmärke, högt over floden Weser med utsiktsterrass.

Bad Oeynhausen

Traditionsrikt stadsbad med den största kolsyrehaltiga termalsaltkällan i världen och med en varietéteater i kejsarpalatset.

Bückeburg

Fursteresidensstad med slott och en furstlig hovridskola.

Kontaktuppgifter och info

Deisterallee 1
31753 Hameln

telefon: +49 (0) 5151 / 93000
Fax: +49 (0) 5151 / 930033

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.