Seitennavigation

Antingen med båt eller på cykel på cykelvägarna vid Weser eller Aller. När man ser Verden från vallen med hästarna som går och betar på ängarna längs Aller får man ett första intryck av den mer än tusenåriga staden. Domkyrkan som väl är den mest storslagna kvarlevan från det förgångna är fortfarande sinnebilden för staden Verden. Den byggdes mellan 1290 och 1490 med katedralen i Reims som förebild och ersatte två trä- och två stenkyrkor som tidigare stått på samma plats.

Tips

Tyska hästmuséet Verden

På det tyska hästmuséet kan du verkligen få lära dig något om hästar! Här får du en fascinerande överblick över människans historia tillsammans med hästen, hästsportens och hästavelns historia. I en före detta kavallerikasern på Holzmarkt ger du dig ut spårjakt: Hästens och ridandets ursprung, hästens roll i olika epoker och kulturer – här lämnas ingen fråga obesvarad.

På ryttarsimulatorn kan du på en stor bildskärm galoppera fram på en galoppbana, åka hästdroska, eller på nära håll uppleva vad hästen ser och uppfattar i sin miljö. Med hjälp av en ”spegeloptik” kan du betrakta världen med hästögon. En annan höjdpunkt är biblioteket där mer än 15 000 böcker dokumenterar hästens historia.

Upplevelsebåttur med 'MS Stadt Verden'

Med ”MS Stadt Verden” kan man upptäcka Verden från vattnet. Med rundturer på Aller och Weser får du se staden och området ur ett nytt perspektiv när du åker förbi Verdens gamla stad, betande hästar och kor på ängarna, naturen vid flodmynningen och färden genom slussarna. Sitt bara och dingla med benen eller prova på det gastronomiska utbudet ombord.

Kontaktuppgifter och info

Große Straße 40
27283 Verden

telefon: +49 (0) 4231 / 12345
Fax: +49 (0) 4231 / 12320

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.