Seitennavigation

Slaget vid Teutoburgerskogen i Osnabrücker Land

Större

Roman Days Varus Battle
© Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Vi skriver dagens datum året 9 efter Kristi födelse: hela Germanien har blivit ockuperat av romerska trupper. Hela Germanien? Nej! En del områden motsätter sig ockupationen. De lockar den romerska härföraren Publius Quinctilius Varus och hans soldater in i en fälla. Det uppstår blodiga strider, i vilka den romerska armén förlorar tre legioner. Mer än 10 000 människor dödas. Och allt detta tack vare en tyskfödd german, utbildad av romarna men som p.g.a. kriget har återvänt hem och krigar på hemmafronten mot romarna. Han hette Arminius, även kallad ”Hermann der Cherusker” (”Hermann keruskern”).

Men var exakt ägde Slaget vid Teutoburgerskogen rum? Man har letat efter orten i århundraden. Det finns hundratals teorier. Och sedan upptäckte man vid berget Kalkriese i Osnabrück de allra första tecknen år 1987. Man fann 162 romerska mynt och tre projektiler av bly. Det arkeologiska utgrävningsarbetet satte igång 1989. Man var helt på det klara med att Slaget vid Teutoburgerskogen hade gått av stapeln just här, eftersom man hade upptäckt mynt, vapen, fragment av soldaternas utrustning, vallgrav samt människo- och djurskelett.
Alltsedan dess räknas Kalkriese till en av de mest betydande fyndplatserna i Europa. Besökarna kan idag i museet och parken Kalkriese vid Osnabrück skapa sig en uppfattning om de omfattande utgrävningarna och fynden. Här kan man uppleva och vara med om historia.

Mer information (tyska/engelska/nederländska)

Kontaktuppgifter

Varusschlacht im Osnabrücker Land

Venner Straße 69, 49565 Bramsche-Kalkriese

telefon: +49 (0) 5468 / 92040

Skriva e-post: info@kalkriese-varusschlacht.de

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.