Seitennavigation

Turistregionen Hannover

Turistregionen Hannover präglas av kontraster, lugna, lantliga miljöer parade med modern arkitektur och storstadsatmosfär. Landskapet i regionen är inom en radie på ca 5 mil runt den tyska delstatens huvudstad Hannover mycket skiftande. Belägen vid övergången mellan de medelhöga bergsmassiven och den nordtyska slätten, erbjuder regionen sina gäster vattendrag, skogar och berg.

Historiska städer, ofta präglade av sina korsvirkesbyggnader, som Hannover, Hildesheim, Celle och Stadthagen inspirerar till stadspromenader och erbjuder konst och kultur. Aktiv semester. En paddeltur på floderna Aller eller Leine, en kraftig vandring genom höjderna i Deister, omväxlande cykelturer, avkopplande promenader i Südheide, skyltade sträckor för stavgång i dalen Aller-Leine, här i turistregionen Hannover finns många olika möjligheter för den som vill ha en aktiv semester. Då skall man inte glömma de 18 golfbanorna runt staden Hannover, som erbjuder både nybörjare och professionella golfspelare optimala möjligheter att utöva sin sport.

Omväxlande upplevelser erbjuds i fritids- och djurparkerna. Framför allt Hannovers Zoologiska upplevelseträdgård "Erlebnis-Zoo Hannover" som ständigt överraskar med nya attraktioner och som har öppet under hela året, SEA LIFE Hannover, Dinosaurierpark Münchehagen, fjärilsparken Steinhude, världsfågelparken Walsrode, FloraFarm Ginseng, Serengeti-Park, för att bara nämna några av de talrika upplevelsevärldarna, erbjuder fritidsnöjen för stor och liten, för gamla och unga besökare.

Höjdpunkter

Steinhuder Meer

Steinhuder Meer ligger ca 3 mil väster om Hannover. Här kan man bada, segla och surfa efter behag samt utforska naturens mångfald på ett utmärkt sätt med cykel eller till fots. Den 32 km² stora, grunda sjön är en del av naturparken med samma namn, som har vunnit många utmärkelser för sin besökarvänlighet. Förutom av den här stora vattenytan bestäms landskapet av härliga sanddyner, hedar, ängar och skogar.

Hildesheim

Hildesheim är särskilt berömt för sina kyrkor, av vilka domkyrkan och Michaeliskyrkan har fått utmärkelser som UNESCO:s världsarv. Museerna i Hildesheim innehåller dyrbarheter av världsklass. Roemer- und Pelizaeus Museum är framför allt känt för sina gamla egyptiska samlingar, som hör till de mest betydelsefulla I Europa.

Världsfågelparken Walsrode

Parken innehåller ca 4 000 olika fåglar av 650 arter inom ett 24 hektar stort parklandskap. Detta är den största fågelparken i hela världen och därmed inte endast ett paradis för alla djurälskare och trädgårdsvänner utan lika mycket en attraktionspunkt för internationella fågelforskare.

Serengeti-Park Hodenhagen

En stor djur- och fritidspark med de fyra upplevelsevärldarna Djur- och apvärlden och Fritids- och vattenvärlden. Genom djurvärlden kör man med sin egen bil eller med Serengeti-bussen, alla de andra upplevelsevärldarna når man till fots. Man kan övernatta i Safari Lodges inne i parken.

Speciella erbjudanden

Guidade stadsvandringar för grupper även på danska och svenska i Hannover och i Celle.

Praktiska tips

Resan hit: Motorvägen Autobahn A7 i nord-syd-riktning genom turistregionen Hannover. Det går även lätt att nå turistregionen Hannover med tåg, buss eller flyg.

Kontaktuppgifter och info

Ernst-August-Platz 8
30159 Hannover

telefon: +49 (0) 511 / 12345111
Fax: +49 (0) 511 / 12345112

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.