Seitennavigation

Stadssemester

Större

Brunswick's historic center market square in the evening
© Braunschweig Stadtmarketing GmbH/Knut Amtenbrink

Städer mellan tradition och det moderna

Niedersachsens städer förenar det förflutna och nutiden. Historiska stadsdelar, kultur, shopping och utsökt mat
De många städerna i Niedersachsen är turisthögborgarna i regionen. Inte bara delstatens huvudstad Hannover med sina varierande attraktioner är värt ett besök. Små och stora städer mellan Nordsjön och Harz visar besökarna helt olika sidor och en stor variation.

Medeltida historiska stadsdelar, Unesco-världsarv och romantiska vinklar kan upplevas i Niedersachsens historiska städer. Lüneburg är känt för sin tegelstensarkitektur från hansatiden, i Celle står Europas största sammanhängande korsvirkesensemble. Sevärda historiska stadsdelar finns också i Braunschweig med sin monumentala Burgplatz, den historiska residensstaden för Welferhertigarna Wolfenbüttel, samt Göttingen och ”Råttfångarstaden” Hameln, som båda ligger längs den Tyska sagovägen. Goslar med sin välbehållna historiska stadsdel och besöksgruvan Rammelsberg, samt Hildesheim med domkyrkan och Michaeliskyrkan hör till Unesco:s världskulturarv.

Men även det moderna hör hemma i Niedersachsen. Universitetsstäderna Osnabrück och Oldenburg är kända för sitt mångsidiga kulturutbud med museer och konserter samt moderna shoppingmöjligheter. Kända långt bortom Niedersachsens gränser är även två andra städer, nämligen Wolfsburg, hemstaden för Volkswagen, och den populära upplevelsevärlden Autostadt, samt den lilla staden Papenburg i västra Niedersachsen. Här byggs moderna kryssningsfartyg för rederier i hela världen på det anrika varvet Meyerwerft. Längst upp i norr upplever man maritim stämning i Wilhelmshaven och Cuxhaven.

Niedersachsens städer är också ett förstahandsval när det gäller förstklassig gastronomi. Utbudet sträcker sig från det klassiska tyska köket till gourmetupplevelser med Michelinstjärnor.

 

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.