Seitennavigation

Schloß Bückeburg

Större

Rider in front of Bückeburg castle
© Fürstliche Hofreitschule Bückeburg

Slottet Bückeburg, som sedan 700 år ägs av familjen av familjen Schaumburg-Lippe, presenteras som renässansslott med praktfulla salar från fyra århundranden. Furstesätet har sedan länge varit ett turistmål för enskilda besökare, familjer och grupper. Slottet Bückeburgs popularitet beror inte bara på att slottet Bückeburg har blivit känt utanför regionen tack vare evenemangen ”Landpartie” trädgårdsfestival och "Weihnachtszauber (julmarknad)- utan även på det totala utbudet av attraktiva sevärdheter i regionen.

För att kunna förstå hur hovlivet tedde sig under de olika epokerna kan man följa med i en guidad tur runt slottet. Den praktfulla festsalen i stilen nyrokoko med takmålningar på 9 meters höjd ger ett imponerande intryck av rummet och hyrs gärna ut till privata fester. Man kan njuta av det färska säsongsbetonade köket och ett omfattande kak- och tårtutbud i kafé/restaurang Alte Schlossküche (”gamla slottsköket”) och i parkkaféet.

Det finns en furstlig hovridskola och ett mausoleum – den största monumentala gravplatsen i Europa i privat ägo – idylliskt inbäddade i parkanläggningens grönska på 80 hektar. Besökarna kan lockas av iscensättningar som presenterar barock ridkonst med en 400 årig tradition.

Mer information (Tyska)

Kontaktuppgifter

Schloss Bückeburg

Schlossplatz 1, 31675 Bückeburg

telefon: +49(0)5722 / 909182
Fax: +49(0)5722 / 909184

Skriva e-post: schlossbueckeburg@t-online.de

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.