Seitennavigation

Runt om Hannover

Upplevelser kring delstatshuvudstaden

Större

Hannover Adventure Zoo - mascot Torboge
© Zoo Hannover GmbH

Det finns mycket att upptäcka runt om Hannover.

Om du känner för djuräventyr eller vill klappa gulliga smådjur, gör du ett besök på Upplevelsedjurparken Hannover eller tillbringar en dag i Wisentgehege i Springe . Undervattensvärlden kan du undersöka på SEA LIFE Hannover .

Tillbringar du varma sommardagar i och runt om Hannover? Svalka dig i Maschsee i Hannover eller tillbringa en upplevelserik dag vid Steinhuder Meer .

Dåligt väder och inget att göra? Dyk ner i äventyrsbadet aqualaatzium i Laatzen i närheten av Hannover. Barnen kan stoja i barnbassängen och föräldrarna njuta av värmen i bastun.

En unik upplevelse utlovas i sagoslottet i Welfen, Schloss Marienburg , i närheten av Hannover.

Redan från namnet ”Schloss Marienburg” förstår man till vem detta kärleksmanifest var tillägnat, nämligen drottning Marie.  Kung Georg V gav 1857 slottet Marienburg som ett kärlekstecken till sin fru på hennes 39-årsdag. När man började bygga slottet under samma år, var det ingen som trodde att det kungliga kärleksbeviset en gång skulle bli en av de mest imponerande byggnaderna i Tyskland.

Förutom informativa turer genom de nästan exakt välbevarade rummen, finns ett omsorgsullt utformat program med en mängd trevliga och musikaliska evenemang som gör Schloss Marienburg av idag till något som drottningen Marie alltid hade drömt om: ett kärleksmonument och ett kulturellt centrum för musik och konst!

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.