Seitennavigation

Rundresor i Niedersachsen

Större

Pied Piper of Hameln
© Hameln Marketing und Tourismus GmbH

Niedersachsen går utmärkt att upptäcka på upplevelserika temavägar från norr till söder och från öst till väst. Exempelvis ger Deutsche Märchenstraße (Tyska sagovägen) en unik möjlighet att utforska området, där bröderna Grimm till stor del samlade de världsberömda tyska sagorna här i Niedersachsen.

Den ”sagolika” vägen kantas av orter som Oberweser, där ”Mästerkatten i stövlar” och ”Snövit och de sju dvärgarna" blir levande, Bodenwerder, Baron von Münchhausens födelsestad eller Hameln, som är känt för sagan om råttfångaren.

Det medeltida norra Tyskland visar sig på ett imponerande sätt på Deutsche Fachwerkstraße (Tyska korsvirkesvägen), som till en stor del går genom Niedersachsen med två avsnitt.

22 städer, som till en del har 1000-årig historia, kantar vägen som pärlor på ett band, från Stade i norr, via Celle med Europas största korsvirkesensamble vidare till Duderstadt i Harz.

Den som uppskattar enastående arkitektur bör inte missa Weserrenässansvägen. På den 400 kilometer långa turen från Hannoversch Münden i söder till Bremen i norr radar magnifika slott, rådhus, bostadshus och gårdar upp sig och vittnar om regionens rikedom på 1500-talet och det tidiga 1600-talet.

Det kulinariska står i centrum på Niedersachsens sparrisväg, som speciellt under skördetiden från slutet av april till slutet av juni ger många tillfällen att äta den nyttiga grönsaken i alla variationer.

Deutsche Märchenstraße
Deutsche Fachwerkstraße
Niedersächsische Spargelstraße

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.