Seitennavigation

Papenburg

Tysklands äldsta och längsta Fehnkoloni (myrlandskap) ligger i Nordvästtyskland i direkt närhet till Nederländerna. 40 kilometer långa, rena och välskötta kanaler sträcker sig genom staden. Klaff- och vindbroar förbinder båda sidorna av kanalen. Framför det imponerande rådhuset ligger museumsskeppet briggen "Friederike“ för ankar. Briggen och andra historiska segelskepp som ankrar i kanalerna, påminner om den tuffa och svåra "gründertiden" resp. nybyggartiden och bildar tillsammans ett stort flytande sjöfartsmuseum.

Höjdpunkter

Meyer-varvet

Det byggs inte längre segelskepp i Papenburg, däremot byggs det nu stora kryssningsskepp. Här är vaggan för många lyxkryssare som tillverkas i två gigantiska skeppsbyggarhallar som tillhör det världsberömda Meyer-varvet. I Meyer-varvets besökscentrum kan besökare året runt följa skeppsbygget av stora oceanångare från nära håll.

Papenburger tidsminne I den s.k. "Papenburger Zeitspeicher“ kan gästerna uppleva uppkomsten av staden Papenburg samt den allmänna historian om sjöfart och skeppsbyggnadsindustri. Som höjdpunkt kan man i "Zeitspeicher" (tidsminnet) slänga en blick bakom kulisserna till det moderna bilprovningsområdet ATP.

Von-Velen-anläggning

I Von-Velen-museumsanläggningen kan besökare resa tillbaka i tiden och uppleva Papenburgs ursprungstid. Man kan kasta en blick in i de dåvariga husen och arbetsverkstäderna av de fattiga "Moor"-bönderna.
Stadsguidningar:

Stadsrundtur/ -promenad (engelska)

Specialerbjudanden för danska och svenska besökare:
Glanspunkter i Emsland - upplev en dag i trevlig gemenskap och besök Meyer-varvet och Berentzen-bränneriet i Haselünne (ca 40 min. från Papenburg) (på engelska)
Informationer om resan hit:

Tips för parkeringsplatser

I Papenburg är alla parkeringsplatser gratis.
Område "Alte Werft", Ölmühlenweg
Parkeringsplats bakom rådhuset, Rathausstr. 2
 

Kontaktuppgifter och info

Ölmühlenweg 21
26871 Papenburg

telefon: +49 (0) 4961 / 83960
Fax: +49 (0) 4961 / 839696

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.