Seitennavigation

Osnabrücker Land

I sydvästra Niedersachsen ligger regionen Osnabrücker Land, som präglas av de markanta bergen i Teutoburger Wald och Wiehengebirge. Besökarna kan återhämta sig här i en av Tysklands största naturparker som på grund av sina geologiska specialiteter för en kort tid sedan togs med bland geoparkerna i det Europeiska nätverket. Den landskapsmässiga mångfalden är garanterad och med fristaden Osnabrücks Artland i Teutoregionen och Varusregionen väntar fyra upplevelseområden med individuell skönhet och skiftande erbjudanden på besökaren.

Höjdpunkter

Slaget vid Teutoburgerskogen vid Kalkriese

För 2000 år sedan var dagens Osnabrücker Land skådeplats för ett mytomspunnet slag. I det legendariska Slaget vid Teutoburgerskoge kunde germanerna stoppa Romarrikets expansionsplaner år 9 e. Kr. Kring det antika slagfältet i Bramsche-Kalkriese med den besegrade fältherren Varus och den segrande Arminius som huvudfigurer har ett imponerande museum skapats. Den angränsande parken med en rekonstruerad vall, som germanerna en gång förskansade sig bakom, gör händelserna begripliga.

TeutoRegion – I hjärtat av naturparken

Landskapet är präglat av höjderna I Teutoburger Wald och av berget Wiehengebirge, så presenterar sig den södra delen av Osnabrücker Land. Vid de mjuka bergssluttningarna eller i de idylliska dalarna finner besökaren orter där en dagsutflykt eller en längre vistelse verkligen lönar sig.

Geopark TERRA.VITA

Den här naturparken sträcker sig som två smala gröna band över bergskammen i Teutoburger Wald och i Wiehengebirge. Den har som den första tyska naturparken tagits med i nätverket för de Europeiska Geoparkerna och hör till de viktigaste naturparkerna i Tyskland med väldigt skiftande och omväxlingsrika landskapsformer.

Fredsstaden Osnabrück

Med sina över 160 000 invånare är Osnabrück den tredje största staden i Niedersachsen. Som en modern universitetsstad och ett attraktivt ekonomiskt centrum mitt i naturparken i Osnabrücker Land blir den här staden allt mer omtyckt. Många gäster blir förvånade av det rikhaltiga kulturella utbudet, av de många olika och angenäma shoppingmöjligheterna och den varierade gastronomin.

Artland

Upplevelseregionen i norra delen av Osnabrücker Land utmärks av sitt mjukt formade parklandskap som lugnt genomströmmas av floden Hase och dess sidoarmar. De mycket goda åkerjordarna gjorde Artland redan för århundraden sedan till furstebiskopsdömet Osnabrücks kornbod och gav bönderna där ett betydande välstånd, som demonstreras av de präktiga korsvirkesbondgårdarna. Ännu i dag är flera hundra gårdsanläggningar och enskilda byggnader bibehållna, som dessutom är skyddade byggnadsminnesmärken och har nominerats av UNESCO som världskulturarv.

Kontaktuppgifter och info

Herrenteichsstraße 17+18
49074 Osnabrück

telefon: +49 (0) 541 / 3234570

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.