Seitennavigation

Oldenburger Münsterland

Upptäck livskänslan i Oldenburger Münsterland: det är en genuin kulturregion som präglas av en hundratals år gammal relation till Westfalens metropol Münster och till Oldenburg. Man kan rida, cykla eller paddla genom regionerna Cloppenburg och Vechta, tillbringa semestern på en bondgård eller besöka Niedersachsens friluftmuseum i Cloppenburg.

Höjdpunkter

Niedersachsens friluftsmuseum & museumsbyn Cloppenburg

Museumsbyn i Cloppenburg är Tyskland äldsta bygdemuseum och omfattar mer än 50 byggnader från landsbygden under de sista 500 åren. Niedersachsens vardagshistoria blir levande: varje söndag arrangeras fackkunniga visningar om olika teman samt göra-med-program för barn. Oavsett om det handlar om att baka bröd i en gammal stenugn eller blåfärgning av textiler enligt gammal tradition: barn får en direkt inblick i hur vardagslivet var förr medan föräldrarna följer med under visningen. Säkerligen kommer en eller annan besökare som lider under den vardagliga stressen att längta tillbaka till lugnet och tryggheten från förgångna tider, då inte dator, mobil eller TV satte sin prägel på vardagen, utan då familjen samlades runt kaminen och berättade varandra historier. Men vad som vid första intrycket verkar romantiskt är egentligen en historisk plats för årt arbete. Smed, mjölnare eller bonde – här arbetar människor som för 200 år sedan och det viktigaste verktyget är de egna musklerna.

Djur- och fritidspark Thüle

Över 500 små och stora djur från hela världen finns det i djur- och fritidsparken Thüle att skåda. Mer än 120 olika djurarter kan man upptäcka i de stora frianläggningarna och i djurvänligt formade bostäder. Men inte bara djuren fascinerar besökarna. Det finns ett större antal spel-och lektillfällen samt åkattraktioner för varje åldersklass som garanterar nöje och avkoppling. För de yngre barnen finns det dessutom en stor äventyrslekplats och ett barnens zoo.

Naturpark Wildeshausener Geest

Idylliska flod-dalgångar och sjöar, skogar med majestätiska ekar, blommande hedar och sanddyner kommer att förvåna dig. Naturparken Wildeshauser Geest välkomnar gästen till en längre vistelse. Geest är ett torrt, ej bördigt landskap i kusttrakterna och en central del av Nordtysklands Geestrücken, som sträcker sig från Meppen
(Emsland) vid nederländska gränsen till Nordsjökusten vid Bremerhaven.

Naturparkens område är utmärkt lämpat för alla sorters lugn rekreation i landskapet. Först och främst finns det möjligheter att både cykla och vandra. Alla orter och sevärdheter i naturparken har knutits samman och markerats med väl synliga cykelstigar och vandringsleder. Dessutom är det mycket populärt att rida – typisk fritids- och semesteraktivitet, likaså att åka båt genom de vackra flodlandskapen.

Men även historiskt intresserade hobbyarkeologer kommer att få ut något av landskapet och kommer att vara begeistrade över det stora antalet byggnadsverk och minnesmärken, vatten- och väderkvarnar samt muséer. I utkanten av naturparken ligger i en parkanläggning museumsbyn Cloppendorf. Det är en grön oas med imponerande lantliga byggminnesmärken från de senaste 300 åren.

Mer information (Tyska)

Boxenstopp-rutten

På Boxenstopp-rutten genom Oldenburger Münsterland kan du upptäcka de landsbygdspräglade kulturregionerna i storkommunerna Cloppenburg och Vechta. "Boxenstopps" (depåstopp), liknande i motorsportsammanhang, är här stationer för att stanna upp, vila och i vårt fall att koppla av. Över 120 stationer befinner sig utmed denna relativt nya semesterrutt i Niedersachsen som bidrar till att färden blir en oförglömlig upplevelse. Den motsvarande cykelrundturen möjliggör den direkta åtkomsten till "Boxenstopp"-stationerna. Utmed Boxenstopp-rutten finns semstergårdar, ridgårdar, pensionat, hoteller och även s.k. höhoteller och semsterlägenheter med hela utbudet av boende på landsbygden. Gårdcaféer, restauranger, pubbar och värdshus garanterar regionstypisk gästfrihet. Vill man köpa färska produkter från det regionala lantbruket kan man titta in i de talrika gårdsbutikerna. Alla som vill vara aktiva under "depåstoppet" kan välja mellan gårds- och trädgårdsvisningar, göra-med-program vid skörden, turer med hästdroska eller kanotturer. Under "depåstoppen" kan man även finna museer, historiska samlingar men även väderkvarnar som vittnar om kulturhistorian i Oldenburger Münsterland.

Kontaktuppgifter och info

Oldenburger Straße 246
49377 Vechta

telefon: +49 (0) 4441 / 95650
Fax: +49 (0) 4441 / 956515

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.