Seitennavigation

Nordsjön

Gränslöst semesternöje - det känns som en lång blick, som det öppna havet, som oändliga stränder. Gränslöst semesternöje - det luktar havsluft, en färsk bris, havets svallande vågor. Gränslöst semesternöje - det är den tyska Nordsjön, "Die Nordsee", - med sju öar och ett kustområde mellan Ems, Weser och Elbe. Låt dig inspireras av en av de mest ursprungliga semesterregioner i Tyskland. Upptäck fridfulla kustbyar och maritima städer i delstaten Niedersachsens Nordsjökust och på de Ostfrisiska öarna.

Höjdpunkter

De Ostfrisiska öarna

Endast ett par kilometer utanför Niedersachsens Nordsjökust ligger de sju Ostfrisiska öarna uppradade i ett pärlband i nationalparken Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer. Många av dessa idylliska kustbyar mellan floderna Ems och Elbe och orterna Emden och Otterndorf är utgångspunkt för en båttur till de "Sju öarna", som samtliga har sin egna och speciella charm.

Borkum, den största av de Ostfrisiska öarna, lockar exempelvis med tre fyrtorn, en 26 km lång sandstrand och wellness- och fritidsbadet "Gezeitenland". Lite lugnare är det på ön Juist, som endast är 500 m bred på sin smalaste del och kallas för "Töwerland“ (=sagoland) av sina öbor. Norderney fick 1797 status som Nordseeheilbad (havsbad) och förfogar i dag över "bade:haus“, det största Spa-Thalassocentret i Tyskland, där man får känslan och intrycket hur hälsan kommer från havet.

Baltrum är visserligen den minsta av de Ostfrisiska öarna – men Nordsjöns lilla Törnrosa är för den delen inte sämre än sina större systrar vad det gäller hav, strand eller semesternöje. På ön Langeoog kan man uppleva 1500 soltimmar per år och på den grönaste ön, Spiekeroog, kan man ströva genom en skog. På ön Wangerooge börjar semestern med en färd i ötåget från hamnen in till byn – Som de flesta Ostfrisiska öarna är Wangerooge nämligen en bilfri ö.

UNESCO-världsnaturarv Wattenmeer (Vadehavet)

Som Tysklands näst största nationalpark fick Niedersächsisches Wattenmeer tillsammans med de angränsande Wattregionerna 2009 status som UNESCO-världsarv. Vadehavet visar på sitt eget speciella sätt hur natur, växter och djur varje dag kan anpassa sig till de skiftande villkoren i Vadehavet. Där sötvatten från floder blandas med salthaltigt havsvatten och där naturkrafter som tidvatten, vind och avlagringsprocessser med sand och slam dominerar, finner man intelligent anpassade växter och djur. Vadehavets olika former erbjuder livsrum för en exceptionell mångfald av växter och djur - Biotoper för att ruva, häcka, dia, m.m. Det finns mycket att upptäcka och besökarna har flera alternativ: antingen kan man utforska Vadehavet under en längre promenad eller så kan man åka ut med båten för att skåda sälar när det är högvatten. Nationalparkens sakkunniga medarbetare hjälper gärna till för att berika dessa upplevelser.

Kontaktuppgifter och info

Olympiastraße 1
26419 Schortens

telefon: +49 (0) 4421 / 9560990
Fax: +49 (0) 4421 / 9560999

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.