Seitennavigation

Musuemsdorf Cloppenburg

Större

Museum village of Cloppenburg
© Oldenburger Muensterland

En eller annan längtar under vardagsstressen säkert tillbaka till det förmenta lugnet och belåtenheten i gångna tider, när det inte fanns datorer, mobiler och TV-apparater som styrde vardagen, utan när familjemedlemmarna berättade historier för varandra runt eldstaden. I museumsbyn Cloppenburg är detta fortfarande möjligt.

Museumsbyn Cloppenburg är det äldsta friluftsmuséet i Tyskland och visar drygt 50 byggnadsverk från landsbygden från de gångna 500 åren. Niedersachsen historia blir livs levande: varje söndag görs guideturer om olika teman och gör-det-själv-program erbjuds för barn och ungdomar.

Det finns aktiviteter som exempelvis att baka bröd i en gammal stenugn eller färga tyger blått enligt historiska förlagor ( därav det tyska uttrycket ” blaumachen”= fira, skolka). På så sätt får barnen en snabb direktkontakt och blir mottagliga för dåtidens vardagsliv, medan föräldrarna kan delta i guideturerna. Men det som vid första ögonkastet verkar vara romantiskt visar sig vid närmare betraktelse vara hårt arbete i historiskt perspektiv. Oavsett om man var hovslagare, mjölnare eller bonde – här arbetar människorna utan elektriska maskiner som för 200 år sedan. Deras verktyg var i första hand de egna musklerna.
 

Mer information (Tyska)

Kontaktuppgifter

Museumsdorf Cloppenburg

Bether Straße 6, 49661 Cloppenburg

telefon: +49 (0) 4471 / 94840

Skriva e-post: info@museumsdorf.de

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.