Seitennavigation

Mittelweser

Ursprungligt, gemytligt och mångfaldigt. Så kan man karakterisera semester- och fritidsregionen Mittelweser. Det platta landskapet Wesermarsch mellan Hannover, Minden och Bremen lockar till en avkopplande semester, fjärran från vardagen. Det vida Geestlandskapet med sina härliga skogar och färgglada ängar, liksom utsträckta myr- och hedområden präglar landskapsbilden.

Ett cykelvägnät på 3 000 kilometer finns som utbud för cykelentusiasten. Den mest populära tyska cykelleden - Weser-Radweg – sträcker sig genom regionen. Mittelweser är en region med många små kostbarheter: museums-järnvägar, Dinopark, kloster och kyrkor, väder- och vattenkvarnar, båtturer med båtar från rederiet "Flotte Weser", ridgårdar, kulinariska läckerheter som sparris från Nienburg, Nienburg/Weser med sin 1 000 år gamla stadskärna m.m.

Höjdpunkter

Niedersachsens sparrismuseum i Nienburg

Här får gästen veta allt om den ädla grönsaken - från sparrisens odling till att sticka sparris, liksom sparrisens hantering och distribution. Man kan titta på den sevärda s.k. Burgdorfer Spargelsammlung (ädelt porslin), beundra olika apparater, sparrisstugan och mycket mer.

Klostret Loccum

Klostret från 1163 ger en för Tyskland unik inblick i ett cistercienserkloster från medeltiden. Den senromanska byggnadsanläggningen med kyrka, korsgång och ekonomibyggnader vittnar ännu i dag om cisterciensermunkarnas stränga och karga liv.

Slottet Petershagen

Ursprungligen byggdes anläggningen omkring 1306 av biskopen i Minden som vattenborg. På 1500-talet byggdes anläggningen om till ett slott i Weser-renässansstil. Slottet används i dag som hotell och evenemangsplats.

dinosaurie-friluftmuseum

I Tysklands största friluftsmuseum om dinosaurier i Münchenhagen kan man beundra mer än 250 äkta avtryck av dinosauriefötter. Naturvägen "Saurierfährten" (dinosauriespår) är unik i Europa. Den 2,5 km långa vägen leder besökaren genom flera tidsepoker och presenterar utvecklingshistorien om de fascinerande dinosaurierna.

Kontaktuppgifter och info

Lange Strasse 18
31582 Nienburg

telefon: +49 (0) 5021 / 91763-0
Fax: +49 (0) 5021 / 91763-40

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.