Seitennavigation

Lüneburger Heide

Lüneburger Heide med sina naturparker är ett fascinerande landskap. För varje besökare finns det här något passande - oavsett om man vill vandra genom denna unika region, köra cykel, rida på en häst eller bara vill tillbringa några sköna dagar i de historiska Heide-städerna Lüneburg och Celle. Besök de gamla kyrkorna, Heide-klostren och museerna och avrunda dagen på en trevlig restaurang med landstypiska specialiteter.

Även besökare med en äventyrlig ådra kan få sitt lystmäte uppfyllt i Lüneburger Heide: det finns många fritids-, upplevelse- och djurparker som gärna besöks av familjer pga. deras variationsrika attraktioner.

Höjdpunkter

Romantiska Heide-städer

Den över 1000 år gamla salt- och hansestaden Lüneburg och residensstaden Celle med sitt Welfen-slott utstrålar en egen och speciell fascination och lockar varje besökare att flanera, att trivas eller att koppla av. Lüneburg attraherar gästerna med sin unika miljö och sina vackra gotiska tegelstensfassader, medan Celle fascinerar med sina över 450 K-märkta korsvirkeshus och sin gamla stad.

Uppleva landskapet

Lüneburger Heide lockar med sin unika charm och tillhör de mest kända regionerna i Europa. Varje sommar förvandlas landskapet till ett violett blomsterhav och utövar på så sätt en magisk dragningskraft, speciellt för cyklister och vandrare. Medelpunkt av denna blomsterprakt är naturskyddsområdet Lüneburger Heide med sitt 234 km² stora hedlandskap.

Upplevelseregion nr. 1 i Europa

Ingenstans i Europa finns det en sådan stor ansamling med fritids- och upplevelseparker som i Lüneburger Heide. Attraktionerna erbjuder spänning, nöje och äventyr för varje åldersgrupp. Upplev nervkittlande spänning i Heide-park på Europas största träbyggda berg-och-dalbana. Låt dig fascineras av en fågeluppvisning i världsfågelparken i Walsrode eller hälsa på girafferna genom det öppna bilfönstret i Serengeti-parken. Här har du det aldrig långtråkigt!

Kontaktuppgifter och info

Wallstraße 4
21335 Lüneburg

telefon: +49 (0) 700 / 20993099

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.