Seitennavigation

Det historiska rådhuset

Det historiska rådhuset drar fortfarande blickarna till sig. Det är visserligen ett litet rådhus men det dominerar marknadsplatsen som en borgerlig statussymbol från svunna århundraden.

Rådhuset byggdes 1555 på den gamla marknadsplatsen och byggdes sedan om 1663. Där dagens trappa befinner sig fanns ursprungligen öppna valv. På gaveln kan man se Lingens stadsvapen med de tre tornen och från klocktornet hörs ett klockspel med figurer, donerat av Kivelingegardet. Figurerna kommer ut ur de små fönstren klockan 12,15 och 18 varje dag till tonerna av Kivelingesången.

 

Lingen's hemliga tips

Vallgravspromenaden

Vallgraven - de slitna vallarna från Lingens fästning som omgav innerstaden byggdes delvis över efter andra världskriget. Den nybildade och skyltade vallgravspromenaden följer den dåtida vallgraven och går förbi många historiska sevärdheter.

Emslandmuséet

Emslandsmuséet skildrar Lingens historia från medeltiden fram till slutet av andra världskriget. I den angränsande kuskbostaden tillhörande Palais Danckelmann kan man i historisk miljö se hur man byggde och bodde i Emsland. Dessutom hyser byggnaden en omfattande samling av tenn från Emsland samt nederländskt hantverk.

Kontaktuppgifter och info

Lingen (Ems)

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.