Seitennavigation

Künstlerkolonie Worpswede

Större

Barkenhoff Worpswede
© Andreas Wilhelm

Oavsett om man besöker Worpswede för ett söka efter vackra landskap eller konst, finns bägge i en nära och unik symbios. Landskapet har gett orten sitt genuina utseende, konsten har gjort Worpswede till en enastående plats. Worpswede har varit konstnärsort i ett sekel nu. Målarna och bildkonstnärerna har inte bara gjort orten berömd utan även plockat fram landskapets tjusning i Teufelsmoor, som omger orten Worpswede.

Konstnären Paula Modersohn-Becker, en av de mest betydelsefulla representanterna för den tidiga expressionismen, skrev begeistrat år 1897 i sin dagbok följande: ”Worpswede, Worpswede...det är ett underbart land”. Den berömde tyske lyrikern Rainer Maria Rilke svärmade för en ”himmel av obeskrivlig ombytlighet och format”. Ända intill denna dag trollbinder denna ort och dess himmel konstnärer och konstpassionerade. Ty mellan en promenad över Weyerberg och ett museibesök ligger inte långt från varanda utan endast några få meter.

Till den underbara landskapsbilden hör de små svarta torvbåtarna med bruna segel, den legendariska kärrexpressen och de väl utspridda konstföremålen och skulpturerna.
Björkalléer leder från Bremen norrut ända ut i utkanterna av Weyerberg, vid vars fot den världsberömda byn ligger. Ännu idag förenas konst, kultur, arkitektur och landskap till en genuin atmosfär.

Mer information

Kontaktuppgifter

Worpsweder Touristik- und Kulturmarketing GmbH

Bergstraße 13, 27726 Worpswede

telefon: +49 (0) 4792 / 935820

Skriva e-post: info@worpswede.de

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.