Seitennavigation

HöhlenErlebnisZentrum Iberger Tropfsteinhöhle

Större

Vorfahren aus der Bronzezeit
© HEZ

En attraktion för besökarna i Oberharz är grottupplevelsecentret Iberger droppstensgrotta. Här blåses liv i geologin och man visar besökaren en fascinerande höjdpunkt inom tysk grottarkeologi.

"Museum am Berg” (Museet i berget) har tillägnats fornfynden och de sensationella forskningsresultaten från Lichtensteingrottan. Denna grotta i närheten av Osterode i Harz var en familjegrav för nästan 3000 år sedan. Utställningen visar familjens levnadshistoria och deras gravar under bronstiden, plastiska rekonstruktioner av tre familjemedlemmar och ännu idag levande ättlingar. Det är väl världens hittills äldsta och längsta stamtavla av en forntida till nutida storfamilj, som har kunnat bevisas genetiskt.

I Museum im Berg ges med hjälp av alla sinnesintryck en omfattande bild av Ibergs geologi och mineralogi. I anslutning till detta följer droppstensgrottan i Iberg – en fascinerande del av jordens inre och en välbesökt skådeplats sedan 1874. Den har blivit en attraktion i Europa p.g.a. dess sällsynta tillkommst och anknytningen till gruvdriften.

Mer information (Tyska)

Kontaktuppgifter

HöhlenErlebnisZentrum Iberger Tropfsteinhöhle

An der Tropsteinhöhle 1, 37539 Bad Grund

telefon: +49 (0) 5327 / 829391

Skriva e-post: info@hoehlen-erlebnis-zentrum.de

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.