Seitennavigation

Harz

Mystisk mångfald av upplevelser

Större

Climbingpark Skyrope in Bad Harzburg in the Harz
© Harzer Tourismusverband e.V.

Harz erbjuder inte bara mystiska berättelser om spöken och fabeldjur, utan här finns också ett varierande naturlandskap för vandrare, cyklister och friluftsentusiaster att utforska.

Det finns floder och badsjöar mitt i UNESCO:s världskulturarv Oberharzer vattenregal . Samtidigt finns det mängder av möjligheter att fly vardagen med terrängsparkcykel, en downhillpark, en klätterpark, höghöjdsbana och rodelbana.

Barn upptäcker sin semestervärld här på ett alldeles eget sätt. Spännande upptäcktsfärder genom regionens underjordiska världar, snabba nedförsbackar med terrängsparkcykel eller rodel, mystiska expeditioner med guider genom nationalparken och mycket annat. Harz är en sann guldgruva, full av små och stora äventyr.

Under sommaren erbjuder Harz även en mängd kulturupplevelser: Festivalen Gandersheimer Domfestspiele, riddarspel på borgar och slott samt hästkapplöpningsveckan i Bad Harzburg.

Vackra badsjöar i Harzer Gebirgslandschaft ger möjlighet till blöta upptåg, men du kan också bada i Sehusa-Wasserwelt i Seesen , äventyrsbadet ALOHA i Osterode/Harz eller på Silberbornbad i Bad Harzburg .

På vintern kan du njuta av långa promenader genom snötäckta skogar och nedför spännande utförsbackar på skidor i Harz skidområde.

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.