Seitennavigation

Hannover

Hannovers livliga innerstad med långa gågator, den nya Ernst-August-Galllerian och fashionabla shoppingcentra inbjuder till shopping. I Gamla stan kan du strosa omkring i medeltidsgränder eller slappna av vid Leines strand eller på något av de många caféerna. Teater, opera, konserter och konst på högsta nivå likaväl som muséer och historiska byggnader fascinerar kulturälskare från hela världen.

Som mäss-, evenemangs- och sportstad har Hannover också en internationell atmosfär.
Stora rockstjärnor uppträder i Hannover och några av de årliga evenemang som lockar många besökare är Maschseefest, den största skyttefesten i världen eller den internationella fyrverkeritävlingen.

170 konstverk präglar stadsbilden i Hannover. Längs Leines strand tronar de berömda Nanafigurerna av Niki des Saint Phalle. De som en gång var kontroversiella är sedan länge stadens mest fotograferade motiv. Sprengel Museum hör till de bästa adresserna för konst från 1900- och 2000-talet.

Tips

Hannovers upplevelse-zoo

Hannovers upplevelse-zoo med sina sju fascinerande artanpassade temamiljöer är Tysklands mest spektakulära djurpark. I Yukon Bay, den nya kanadensiska temamiljön, bor isbjörnar, karibos, pingviner, gråvargar, bisonoxar och sälar. 22 000 m2 stort är detta landskap med en havsbukt, en fascinerande undervattensvärld och temarestauranger.

http://www.zoo-hannover.de/

Herrenhäuser-trädgårdarna

Fulländad trädgårdskonst kan du uppleva i Herrenhäuser-trädgårdarna. Här väntar en promenad genom en av Europas vackraste parkanläggningar. Den stora trädgården är ett oförändrat exempel på trädgårdar i barockstil med trolska ornament, sprudlande kaskader och präktiga fontäner.

http://www.herrenhaeuser-gaerten.de

Hannover Airport

Hannover Airport är den ledande semesterflygplatsen i norra Tyskland. Av alla sträckor står följande resmål i centrum: klassiska semester- och värmeresmålet Spanien och dess öar, Italien, Turkiet eller Nordafrika. Den aktuella flygplanen omfattar mer än 100 direkta destinationer till attraktiva semesterområden. Vid sidan av de klassiska soliga resmålen finns det lågprisresmål och de viktigaste europeiska anslutningsdestinationerna.

Det finns i samverkan med renommerade researrangörer en egen reseförsäljning på flygplatsen, den s.k. "haj Reisen by Hannover Airport“, som offererar attraktiva semestererbjudanden från Hannover. Man kan boka resorna både direkt i partnerresebyrån, det klassiska sättet, eller via internet www.haj.de samt via telefonkundtjänst.

Vid flygplatsen har Nordtysklands största resemarknad ett stort utbud av semesterresor – från tidig bokning till sistaminuten-bokningar. Det finns drygt 35 resebyråer som erbjuder resenärerna att under alla veckans sju dagar direkt kunna jämföra specialerbjudanden. Flygplatsen kan snabbt och enkelt nås från alla världens hörn tack vare det fördelaktiga trafikläget och den egna motorvägsutfarten. Det är möjligt att välja mellan drygt 14 000 parkeringsplatser i olika kategorier.

www.hannover-airport.de

Kontaktuppgifter och info

Ernst-August-Platz 8
30159 Hannover

telefon: +49 (0) 511 / 12345-111
Fax: +49 (0) 511 / 12345-112

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.