Seitennavigation

Hann. Münden

Tack vare intensiva saneringsåtgärder anses Hann. Münden idag som en korsvirkesstad av europeiska mått. Interaktiva vattenlekar pryder innerstadens torg och lockar både stora och små. Gå på upptäcktsfärd bland korsvirkeshusen med sina inskrifter, burspråk, historiska dörrar och portaler. Slå dig ned på pittoreska caféer och restauranger eller följ med på en guidad stadsrundtur.

Upplev historiens vingslag i Hann. Münden. Gamla stan’ med sina idylliska gränder och gator och söndagsöppna butiker och caféer bjuder in till strövtåg även på söndagar.
Kanske stöter du på den legendariska barockläkaren Doktor Eisenbart som på ett bisarrt och humoristiskt sätt befriar besökare från tandvärk kl. 13.30 i rådhuset.

Hann. Münden är en omtyckt stadsdestination med charm. Från individuella korsvirkeshotell till husvagnsplatser finns det boendealternativ för varje plånbok. Turistbyrån ger omfattande upplysningar om aktuella erbjudanden och teman på ditt språk på internetsajten.

Tips

Härlig shopping i Hann. Münden

Gamla stan’ inbjuder till en oemotståndlig shoppingrunda. Det finns många små butiker i korsvirkeshus med individuellt sortiment, pittoreska antikvitetshandlare med sina rariteter samt kulinariska specialiteter att upptäcka. Det finns något för hela familjen, även den första söndagen i varje månad från klockan 14.00 till 18.00.

„Wo Werra sich und Fulda küssen,
sie ihren Namen büßen müssen,
und hier entsteht durch diesen Kuss,
Deutsch bis zum Meer der Weserfluss“

Hann. Münden Camping Tip

Vid Weserstenen med sin poetiska inskrift, som restes 1899 där Werra och Fulda flyter ihop till Weser, utgår dagligen rundtursbåtar och här finns också idylliska husvagnsplatser.

Hann. Münden Camping Tip

Kontaktuppgifter och info

Rathaus, Lotzestr. 2
34346 Hann. Münden

telefon: +49 (0) 5541/ 75313
Fax: +49 (0) 5541 / 75404

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.