Seitennavigation

Familjesemester i Niedersachsen

Upplevelser för stora och små

Niedersachsen som familjernas destination

I Niedersachsen har du alltid nära till ett rikligt utbud för familjer med barn och ungdomar, och det är inte bara den omväxlande naturen som erbjuder nästan obegränsade möjligheter till aktiviteter för alla åldrar, utan också alla upplevelsevärldar och fritidsparker inbjuder till spännande dagar.

I norra Niedersachsen, på Lüneburgheden bredvid motorvägen A7, utlovar Heidepark en händelserik dag med 50 attraktioner som bergochdalbanor och uppvisningar i en stor parkanläggning.

Små och stora djurvänner behöver inte resa till andra sidan jorden, utan bara till det närliggande norra Tyskland för att få uppleva exotiska arter i verkligheten. I Weltvogelpark Walsrode bor fågelarter från alla kontinenter och klimatzoner. I Serengetipark får besökarna i Tysklands störta safari- och storviltsreservat uppleva de vilda djuren på nära håll. Temavärldarna i Hannovers upplevelsedjurparken tar med besökarna till Afrika, Indien, Australien och från och med början på sommaren 2010 också till kanadensiska Yukon Bay.

Att vetenskap och teknik varken behöver vara långtråkigt eller torrt bevisar flera upplevelsecentrum i Niedersachsen. I Wolfsburg dyker besökarna ner i bilens värld. ”Autostadt”, och det vetenskapligt-tekniska experimentlandskapet phaeno inbjuder besökarna att själva prova på och uppleva. Också staden Bremerhaven garanterar underhållande och spännande timmar för familjen, med upplevelsemuseet Auswandererhaus och kunskaps- och upplevelsevärlden Klimahaus Bremerhaven 8° Ost, som är helt unik i Europa.

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.