Seitennavigation

Emsland

Cykla eller ströva mellan myrlandskap, skogar och flodregioner! Känn samtidigt historiens vingslag och upplev tekniska glanspunkter! Den mångsidiga semesterregionen Emsland erbjuder varje gäst en personlig och individuell semesterupplevelse. På det kända varvet Meyer Werft kan man låta sig fascineras av bygget av stora oceanångare, trädgårdsgiganten Emsflower bjuder in till en spännande värld runt växtodlingar och i det vackra barockslottet Clemenswerth kan man låta sig hänföras av en tidsresa genom kurfurstliga epoker.

Det bästa sättet att upptäcka Emsland är med cykeln. Den populära rundkursen som ingår i Emsland-rutten (300 km), mycket naturnära, utgör en idealisk förbindelse mellan kulturhistoriska och innovativa höjdpunkter. Ems-cykelvägen (379 km) följer floden Ems sträckning, från sin källa rakt genom Münsterland vidare till de gröna vidderna i Emslandet och till mynningen i Nordsjön. Alla som gärna cyklar längs vattendrag befinner sig här på cykelvägen Dortmund-Ems-Kanal (340 km) i rätt riktning, från Ruhrområdet på väg till Nordsjön ("vom Pott an die Waterkant“).

Det lönar sig att göra en avstickare till våra holländska grannar, inga problem på den 600 km långa cykelsträckningen "United Countries Tour“. Gäster som vill förknippa en cykeltur med stadsbesiktningar känner sig säkerligen väl hemma på Geest-cykelvägen (177 km) mellan Bremen och Meppen! Alla som gärna vandrar, älskar naturen och gärna följer stenålderns spår kommer att älska Hünenvägen. Från Osnabrück leder denna väg 200 km genom Nettedalen, Wiehengebirge och Hümmlingen till Papenburg.

Höjdpunkter

Meyervarvet

Papenburg utgör hemorten för många lyxångare. Var annars kan man uppleva en plats där man fascineras av hur de vackraste kryssningsfartygen på världen byggs?! Besökscentret i Meyervarvet ger en intressant inblick över skeppsbyggarindustrin.

Emsland Moormuseum

Titta och lyssna, lukta och känn, m.a.o.: upptäck myrregionen med alla dina sinnen och dyk in i ett unikt landskap! I Emsland Moormuseum i Geeste - Groß Hesepe har du myrlandskapet runt knuten.

Snapsbrännerier i Haselünne

Kända snapsbrännarfamiljer berättar gärna om konsten att bränna snaps. De kan säkerligen även berätta en eller annan historia om sin hemstad.

Slottet Clemenswerth

Slottet är ett av de mest sevärda kulturmonumenten i Nordtyskland och omfattar världens enda bevarade stjärnformade alléanläggning. Åtta lindalléer leder till medelpunkten, jaktslottet Clemenswerth. Runtom slottet står åtta paviljonger. Och under slottet befinner sig slottskapellet med kapucinerkloster som än idag är aktivt.

Forntida stengravar

En utflykt till stenåldern utgör inga problem i Emsland.
Ingen stans i Tyskland kan man finna så många stengravar från tiden runt 3500 till 2800 före Kristus så tätt inpå varandra som här.
Läs mer och upplev megalitkulturen på webbsidan

http://www.strassedermegalithkultur.de

Kvarnen "Hüvener Mühle"

En av höjdpunkterna i emsländsk kvarnbyggteknik utgör kvarnen Hüvener Mühle i "sammetskommunen" Sögel. Med en kombination av väder- och vattenkvarn är Hüvener Mühlen en av de mest unika kvarnarna av denna typ i Europa.

Upplevelsepark Emsflower

1/2 miljarder växter producerar växtodlingsföretaget "Emsflower" i Emsbüren i södra Emsland. Din Blick kommer att svepa över de jättelika odlingsmarkerna och i utställningsområdet kan du njuta av sällsynta fuchsior, smaka på goda tomater och beundra de vackra orkidéerna.


 

Kontaktuppgifter och info

Ordeniederung 1
49716 Meppen

telefon: +49 (0) 5931 / 442266
Fax: +49 (0) 5931 / 443644

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.