Seitennavigation

Braunschweig

Braunschweig har under århundradenas gång präglats av Welfensläkten, av Hansan och många lysande personligheter som Lessing, Gauss och Raabe. Borgen Dankwarderode, domkyrkan S:t Blasii och statyn Löwenstatue, som ännu i dag är stadens symbol, påminner om att Braunschweig en gång var de mäktiga Welfernas residensstad och Otto IV:s kejsarstad. Som tidig medlem i Hansan positionerade sig Braunschweig redan under medeltiden som en viktig Hansastad. Köpmän från hela Europa sålde sina varor här.

I dag är Braunschweig en vacker handelsstad, en levande kulturstad och ett centrum för en av de mest forskningsintensiva regionerna i Europa. Stadsbilden präglas omväxlande av historiska byggnader och av moderna byggnader och passager. På residensslottet tronar Europas största quadriga, vars besökarplattform gör det möjligt att titta ut över den gröna staden. Villor och parker kantar Okers flodstränder, på floden kan man göra guidade flottfärder eller på egen hand njuta av en speciell utsikt över staden.

Ett av Europas första museer står i Braunschweig och presenterar sina konstskatter och samlingar. Stadens breda kulturella utbud räcker från musik-, film- och teaterfestivaler via utställningar av högsta klass till talrika open air-arrangemang. Braunschweig erbjuder många gröna områden och är en idealisk utgångspunkt för utflykter i den anmärkningsvärda natur- och kulturregionen och även berget Harz och hedar kan man nå efter en halv timmes bilfärd.

Höjdpunkter

- Borgplats "Burgplatz" med borglejon, borgen Dankwarderode och domkyrkan S:t Blasii

- Residensslott med quadriga

- Marknadsplatsen i gamla Stan och Jakob-Kemenate

- Kvarteret Magniviertel med stadsmuseet Städtisches Museum, konstsamlingen ”Bönsch“ och huset Happy Rizzi Haus

- Utflykt med flotte eller flodpråm på floden Oker

- Museet Herzog Anton Ulrich-Museum och ytterligare museer och utställningar av högsta kvalitet

- Statsteatern "Staatstheater"

- Slottet Schloss Richmond

- Den Botaniska trädgården - Botanischer Garten

Ytterligare informationer
 

Stadsrundturer med guidning:

Historisk stadsvandring
Under den historiska stadsvandringen presenteras många olika sevärda vittnesbörd om Braunschweigs Arkitekturhistoria, som sträcker sig ända från medeltiden och fram till våra dagar. Borgen Dankwarderode, domkyrkan S:t Blasii och borglejonet av brons presenteras, likaså stadens moderna centrum, den historiska marknadsplatsen i Gamla Stan med Gewandhaus, rådhuset i Gamla Stan, kyrkan Martinikirche och brunnen Marienbrunnen.
Regelbundna tider för stadsvandringar lördagar och söndagar.

www.braunschweig.de/stadtfuehrungen

Speciella erbjudanden:

Guidad stadstur Bryggerikonsten i Braunschweig – Braunschweiger Braukunst – för grupper från 15 personer på förfrågan.
Den här rundturen tar dig genom Braunschweigs stads- och bryggerihistoria. Turen varar två timmar och du besöker då två traditionella restauranger och provar olika sorters öl. Deltagarna får på ett underhållande sätt
veta allt viktigt om ölens historia i Braunschweig och om de bryggerier som finns i staden.

Guidad stadsrundtur på kvällen - Mumme-Bummel am Abend -                    (maj till oktober)

Den här kvällsvandringen genom Braunschweigs historia går till den medeltida borgplatsen, genom centrum och till marknadsplatsen i Gamla stan. Promenaden avslutas i potatiskällaren -Stechinellis Kartoffelkeller – i de historiska källarvalven i Gewandhaus, där kvällen avslutas med historieberättande om Braunschweiger Mumme och med en uppfriskande Mumme-Bier.
För grupper på förfrågan.

Information: Den historiska stadsvandringen och de guidade turerna Bryggerikonst i Braunschweig - Braunschweiger Braukunst och kvällsvandringen - Mumme-Bummel am Abend – erbjuds på begäran även på danska eller engelska.
Information om resan hit:

En utförlig beskrivning av resvägen hit hittar du på:

Ytterligare informationer

Tips om parkeringsplatser i Braunschweig hittar du på:

Tips om parkeringsplatser

Kontaktuppgifter och info

Kleine Burg 14
38100 Braunschweig

telefon: +49 (0) 531 / 4702040
Fax: +49 (0) 531 / 4702044

Skriva e-post

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.