Seitennavigation

Autostadt Wolfsburg

Människor, bilar och det som driver dem

Större

Learning Park in the Autostadt
© Autostadt GmbH, Fotograf: Marc-Oliver Schulz

I Autostadt i Wolfsburg, bara en timmes bilresa från Hannover, kretsar allt kring temat mobilitet. Besökare som gillar bilar kommer gärna till denna bilinspirerade tema- och äventyrspark, men det gör också de som är intresserade av kultur, ovanliga evenemang eller kulinariska läckerheter. Med sina många fritidsaktiviteter vänder sig Autostadt till såväl barn och ungdomar som vuxna.

ZeitHaus i Autostadt i Wolfsburg är världens mest besökta bilmuseum. Der finns alltid en stor mängd utställningar och fler än 50 olika bilmärken finns representerade i ZeitHaus. Dessa märken var trendsättare för sin tid, satte nya standarder inom teknik, design, tillverkning eller utformning och blev därför inspiration för andra tillverkare.

Under sakkunnig ledning kan gästerna testa sina egna körfärdigheter i bränsleeffektivitet och säkerhetskörning eller bara köra på vägarna runtom i Autostadt. I MobiVersum kan främst unga besökare bege sig på en spännande upptäcktsfärd i en mobil värld och ta sitt eget barnkörkort.

Autostadt är också en plats för kultur, till exempel i form av festivalen ”Movimentos Festwochen”, som varje vår lockar välrenommerade danskompanier från hela världen, såväl som populära pop- jazz- och klassiska konserter till Wolfsburg.

Kontaktuppgifter

Autostadt Wolfsburg

Stadtbrücke, 38440 Wolfsburg

telefon: +49 (0) 800 / 288678238
Fax: +49 (0) 800 / 329288678238

Skriva e-post: service@autostadt.de

Hitta din semester

Events, logier och erbjudanden för dig.